Tips voor een succesvolle online collecte


Van start gegaan met jouw online collecte? Tijd voor actie! Met deze tips wordt jouw online collecte binnen de kortste keren een groot succes. 

Tip 1: Deel jouw actie

Deel de collectepagina met zo veel mogelijk mensen via Facebook, e-mail en WhatsApp. Als iemand jouw verzoek op zijn telefoon binnenkrijgt, is het makkelijk om direct op de link te klikken en jouw collecte te steunen!

Tip 2: Durf te vragen

In het begin is het misschien spannend, maar de belangrijkste reden waarom mensen je collecte steunen is omdat je het ze vraagt. Je zult versteld staan van de positieve reacties!

Tip 3: Maak het persoonlijk

Vertel waarom jij deze collecte zo belangrijk vindt. Jouw motivatie maakt anderen enthousiast over je actie.

Tip 4: Bedenk een tegenprestatie

Organiseer bijvoorbeeld, als het straks weer kan, een etentje of een huiskamerconcert als mensen jou steunen. Mensen zijn dan sneller geneigd om te geven, en je houdt er nog een gezellige avond aan over ook!

Tip 5: Herhaling werkt

Vraag gerust nog een tweede, derde of vierde keer om een donatie. De meeste mensen doneren als ze er een paar keer aan herinnerd zijn.

 

Heb je donaties ontvangen?

Super! Vergeet niet om je donateur te bedanken. En als je dat op social media doet, stimuleert dat anderen weer om te geven. Veel succes met je collecte!